Lil Wayne neemt lied op met dj Irwan

AMSTERDAM - Lil Wayne heeft een nummer opgenomen met de Nederlandse dj Irwan. That Money is eind vorig jaar gemaakt, voordat de rapper in de gevangenis terecht kwam.

"Het contact is via het management gelopen. Ik heb de beats gemaakt, hij heeft aan de hand daarvan zijn vocalen ingezongen", vertelt dj Irwan.

De dj speelde in de afgelopen periode veel op grote concerten. Hij heeft muziek verzorgd bij onder andere Rihanna, Akon en Gorrilaz. "Na het concert van Rihanna was een afterparty. Ze stond helemaal los te gaan op mijn muziek, dat gaf me een erg goed gevoel."

Ook speelde hij op een privéfeestje, dat georganiseerd was door de Britse zakenman Richard Branson. Onder de gasten waren Janet Jackson en Alicia Keys.

Nuchter

"Ik stond daar als nuchtere Hollandse dj te draaien. Ik draaide een plaatje van Michael Jackson. Janet vond dat enerzijds heel leuk, maar anderzijds was ze nog wel in rouw."

Lil Wayne werd begin maart veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens verboden wapenbezit.

"Ik vind het jammer dat hij in de gevangenis zit, maar voor het plaatje is het geen belemmering. Ik ben trots dat hij zijn vocalen heeft geleverd voor mijn nummer", zegt dj Irwan. That Money is woensdag uitgekomen.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie