Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Unieke Beatles-tape onder de hamer

AMSTERDAM - Een unieke tape met opnames van een persconferentie in Toronto met The Beatles is te koop. De tape stamt van een bijeenkomst die plaatsvond op 17 augustus 1966.
Door Novum

John Lennon werd tijdens deze persconferentie door journalisten bestookt met vragen over een zeer gewaagde uitspraak. Hij beweerde eerder dat The Beatles populairder waren dan Jezus.

De tape wordt op 13 juni aangeboden voor twintigduizend dollar, schrijft de Britse persdienst Reuters. Over de persconferentie werd destijds veel geschreven, maar vooralsnog waren er geen opnames van opgedoken.

"We weten wat ze zeiden die dag, we hebben het alleen nooit gehoord", zegt een woordvoerder van het veilinghuis waar de opnames onder de hamer gaan. De tape zou zijn gemaakt door een jonge fotojournalist die fan was van de populaire band.

John Lennon

Of Lennon op de tape reactie geeft op de vragen over zijn opmerking, is onduidelijk. Op de tape grappen John Lennon en Paul McCartney onder meer over hoe lang de groep bij elkaar zal blijven. "We gaan natuurlijk niet elkaars handje voor eeuwig vast blijven houden", zegt Lennon.

"Dat zou een beetje, je weet wel, gênant zijn op 35-jarige leeftijd", voegt McCartney toe. Ook wordt gesproken over de Vietnamoorlog en over de generatiekloof.

Aanbevolen artikelen