Nikki kan heel onzeker zijn

AMSTERDAM - Zangeres Nikki is drukbezet. Haar nieuwe album Let It Go ligt 21 mei in de schappen, haar single Can’t Stop Thinking About You is vrijdag uitgekomen en ze zit middenin een clubtour.

Je bent ongeveer halverwege je clubtour. Hoe gaat het daarmee?
“Goed. Mijn eerste optreden was in de WATT in Rotterdam. Heel spannend want het was mijn eerste volledige optreden na mijn stembandoperatie."

"Ik merk dat ik weer helemaal zelfverzekerd op het podium sta, maar voor het optreden moet ik me hier echt toe zetten. Ik kan heel zenuwachtig en onzeker zijn. Op het podium schud ik dat gelukkig van me af.”

Wat is het meest bizarre dat je tijdens een optreden hebt meegemaakt?
“Er stond verschillende keren een man in het publiek die zichzelf betastte. Erg leuk om te weten. Het gebeurde voor mijn neus maar ik heb het niet gezien.”
“Wel zag ik het achteraf op foto’s. Mijn tourmanager neemt die foto’s van hem overal mee naartoe. Hij houdt zo in de gaten of die man rondloopt, zodat ze hem weg kunnen sturen.”

Je single ligt sinds vrijdag in de winkels en je album volgt op 21 mei. Wat hoop je dat je werk los gaat maken bij het publiek?
“Ik denk dat mensen het lekkere muziek vinden om op te dansen en naar te luisteren. Vooral het nummer Can’t Stop Thinking About You heeft echt ballen. Ik was verliefd toen ik het nummer inzong en kon niet stoppen met denken aan die jongen.”

“Ik hoopte zelfs bijna dat het snel afgelopen was zodat ik naar hem toe kon. Ik denk dat veel mensen zich met dit nummer kunnen identificeren.”

Je staat een beetje bekend als de rockchick van Idols. Die stempel gaat natuurlijk niet meer op gezien alle stijlen die je op je nieuwe cd door elkaar mengt.
“Er zit weinig dance in. Elk liedje op mijn album heeft een ondertoon van rock, maar dat genre is heel breed. Zo heeft de plaat ook een bluesliedje met rockinvloeden, een rockballad, maar ook een zwaar rocknummer. Sowieso vind ik het lekker om op het podium rock te benadrukken.”

Het winnen van Idols was je startschot voor veel succes. Wat doet succes met je?
“Heel veel. Ik heb veel aan zelfreflectie gedaan. Is dit wel wat ik wil? Ik heb ups en downs gehad, want je hele leven wordt omgegooid. Je bent niet meer van jezelf, maar van iedereen."

"Het was erg wennen. In sommige opzichten ben ik spontaan, maar ik kan ook verlegen zijn en de kat uit de boom kijken. Op het podium wil ik alle aandacht, maar eenmaal daarbuiten vind ik het bekend zijn best moeilijk. Nu weet ik mijn houding gelukkig te vinden.”

Maakte vooral de grote media-aandacht het moeilijk?
“Het had vooral met fans te maken. Ik loop over straat en mensen komen vragen om handtekeningen. Of kinderen vragen: 'Ben jij Nikki?' En dan was het: 'Ja', maar wat zeg je daarna? Nu vraag ik: 'Wie ben jij dan?'"

"Je vindt je eigen manier om uit situaties te komen. Ik stelde mezelf vragen. Wil ik dat mijn hele leven onder een vergrootglas staat? Ik vind het niet zo erg. Ik heb mijn eigen momenten om me terug te trekken. Wereldberoemd ben ik niet, dus in België kent niemand mij.”

Wil je dat dan wel, wereldberoemd worden?
“Dat weet ik niet. Ik denk dat er altijd een plaats op de wereld is waar niemand je kent. Dat wordt dan mijn vakantieoord. Als ik vandaag de dag geen zin heb om aangesproken te worden blijf ik een dagje thuis. Dan ga ik lekker tuinieren of koken, ik vind dat wel echt hele relaxte tijd-voor-mezelf dingetjes.”

Meer weten over Nikki? Kijk op NLtracks.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie