Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Negativiteit is aan Ellie Goulding niet besteed

AMSTERDAM – Ellie Goulding werd aan het begin van dit jaar door de Britse omroep BBC aangemerkt als rijzende ster van 2010 en werd bij de Brit Awards als aanstormend talent naar voren geschoven. NU.nl sprak met haar in Amsterdam.
Door NU.nl/Ester Meerman

De 23-jarige laat zich door alle loftuitingen voorlopig nog niet gek maken. “Ik vind het een hele eer, maar ik ben er natuurlijk nog lang niet. Nu begint het echte werken pas. Nu zijn er torenhoge verwachtingen waar ik aan moet zien te voldoen.”

Al maakt ze zich over die verwachtingen niet al te druk. “Er zijn altijd mensen voor wie het nooit goed genoeg is, dus eerlijk gezegd hou ik me met die verwachtingen ook weer niet zo heel erg bezig."

"Sommigen vinden mijn muziek bij voorbaat al niks, they just love to hate. Al die negativiteit is aan mij niet besteed, ik richt me liever op de leuke dingen.”

Folktronica

Goulding vindt het leuk om zo in de belangstelling te staan, al merkt ze nu al dat ze moet oppassen met wat ze zegt. “In bijna iedere recensie staat dat ik zogenaamde ‘folktronica’ maak. Wat is dat? Ik maak popmuziek.”

“Er zitten elementen in van folk en electronica, maar ik vind het boven alles popmuziek. Ik luister heel veel naar folk en electronica, dat zijn absoluut mijn favoriete muziekstijlen, maar omdat ik dat een keer in een interview gezegd heb wordt mijn eigen muziek gelijk bestempeld als folktronica. Dat vind ik te makkelijk en daar ben ik het dus niet mee eens.”

Lights

Het debuutalbum van Goulding, Lights, kwam in maart uit. Op de plaat staan een paar nummers die enkele jaren oud zijn.

“Ik wilde juist laten horen dat ik muzikaal gegroeid ben, en dat kan alleen als je ook oudere composities op de plaat zet. Het moest echt mijn eigen album worden, dus ook onderwerpen waar ik een paar jaar geleden mee worstelde moesten aan de orde komen.”

Grenzen

Wat haar muzikale toekomst betreft heeft Goulding nog geen vastomlijnde plannen. “De sky is the limit, ik vind het beperkend om ergens grenzen aan te stellen. Je hebt artiesten die zichzelf doelen stellen zoals ‘als ik in de Royal Albert Hall heb gespeeld, dan heb ik het gemaakt."

“Dat vind ik te beperkend, zo denk ik niet. Misschien speel ik over een paar jaar wel in grote stadions, wie weet. Ik werk er niet naartoe, maar ik werk het ook zeker niet tegen.”

Aanbevolen artikelen