AMSTERDAM - Zanger Waylon en zangeres Anneke van Giersbergen zijn genomineerd voor een Duiveltje. De prijs van het Muziek Centrum Nederland wordt jaarlijks uitgereikt aan muzikanten die door hun collega's worden gekozen.

In de categorie Beste Zanger(es) is verder Torre Florim van de groep De Staat genomineerd. Op het Duiveltje voor Beste Gitarist maken Anton Goudsmit, Ella Bandita en Robin Berlijn een kans.

Berlijn is gitarist bij onder meer Kane en Ellen ten Damme. Ook bassisten hebben een eigen categorie.

Zo zijn Herman Bunskoeke (Bettie Serveert), Ivo Severijns (Kane) en Jop van Summeren (De Staat) genomineerd.

Beste Drummer

Om de titel Beste Drummer gaan Bram Hakkens (Kyteman's Hiphop Orkest), Joost Kroon (New Cool Collective) en Tim Delf (De Staat) de strijd aan. In de categorie toetsenisten maken Matthijs van Duivenbode (Tim Knol, Anne Soldaat), Niels Broos (Kyteman's Hiphop Orkest) en Robin Priso (DeWolff) kans op een Duiveltje.

De prijzen van het Muziek Centrum Nederland, voorheen Nationaal Pop Instituut, worden uitgereikt tijdens het Gala van de Popmuziek op woensdag 26 mei in de Melkweg in Amsterdam. Naast de Duiveltjes worden daar ook de IJzeren Poppodiumdieren en de Music Managers Awards uitgereikt. Beide prijzen zijn bedoeld voor professionals op het gebied van livemuziek.