AMSTERDAM - In de serie Het Verhaal Van vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte er achter een nummer zit. Deze week What Goes On van Stevie Ann.

Stevie Ann (Stéphanie Struijk, 1986) debuteerde in 2005 met Away From Here. Daarmee verdiende de Nederlandse zangeres direct een Zilveren Harp. Het nummer What Goes On is afkomstig van het derde album Light Up, dat deze maand verschijnt.

What Goes On is, behalve de eerste single van Light Up, ook de soundtrack voor de Nederlandse speelfilm First Mission. De film handelt over de jonge arts Marina, die gaat werken in Zuid-Amerika.

“Ze zochten een liedje wat erbij paste”, vertelt Stevie Ann. “What Goes On gaat ook over weggaan en de zorgen van je af slaan. Toch blijven die altijd een beetje bij je, waar je ook gaat.”

Stevie Ann is niet het type muzikant dat elke dag vroeg opstaat om liedjes te gaan schrijven. De liedjes op Light Up zijn gebaseerd op plotselinge invallen, onverwachte inspiratie. “Ik geef heel snel op als er niks komt, maar als er dan iets komt dan grijp ik me er ook helemaal in vast”, aldus de zangeres.

What Goes On ontstond vanuit een gevoel van onmacht, vertelt Stevie Ann. “Je kunt nog zoveel doen en roepen, maar het hangt niet allemaal van jezelf af. Af en toe gaat het gewoon zoals het gaat en daar kun je niet zoveel aan doen.”