AMSTERDAM - Hind is druk bezig met haar nieuwe album. De 25-jarige zangeres vergaarde met hulp van muziekplatform Sellaband genoeg geld voor de productie van een nieuwe cd.

Hind legt nu de laatste hand aan nieuwe nummers en pakt volgende week het vliegtuig naar Londen voor opnames. De zangeres blijft tot eind juli heen en weer vliegen.

"Het is gelukt door Sellaband", vertelt haar manager. Op de website, waar mensen kunnen doneren aan artiesten, zamelde Hind veertigduizend euro in om een album te kunnen maken.

"Het tweede fonds voor de promotie wordt pas later belangrijk. Ik snap dat mensen nu voorzichtig zijn, omdat we nog geen demo's hebben laten horen."

Crosspop

Toch wist Hind al de helft van de benodigde dertigduizend euro voor promotiedoeleinden bij elkaar te sprokkelen.

Hind houdt vast aan haar eigen stijl, maar hoopt ook popliefhebbers aan te spreken met haar nieuwe cd. "Het album bevat crosspop. Dat is een muziekstijl die Hind de afgelopen acht jaar zelf ontwikkeld heeft", legt de manager uit.

Toegankelijker

"We willen het nu wat toegankelijker maken. Hind schrijft vrijwel alle liedjes zelf, in samenwerking met de producent en soms met andere muzikanten."

Hind werd in 2003 derde bij de talentenjacht 'Idols'. Sindsdien bracht de zangeres de albums 'Around the World' en 'Halfway Home' uit. Hoe het nieuwe album van Hind gaat heten is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de cd in september of oktober moet verschijnen.