AMSTERDAM - Niet alle Zuid-Afrikanen zijn blij dat Shakira het WK-lied van 2010 inzingt. 'Waka Waka (This Time for Africa)' werd donderdag voor het eerst op de Afrikaanse radiozenders gedraaid, waarna studio's werden overspoeld met telefoontjes van verontwaardigde luisteraars.

Het nummer zou volgens hen gezongen moeten worden door een Zuid-Afrikaan, en niet door een Colombiaan.

"Het is slecht, het is vreselijk. Shakira mag niet langskomen om het lied te zingen", zei een verontwaardigde luisteraar.

Afrikaanse gedeelte

Een ander is van mening dat een Zuid-Afrikaan het lied moet zingen. "We hebben zo ontzettend veel getalenteerde Zuid-Afrikaanse zangers. En bovendien, hoe gaat Shakira het Afrikaanse gedeelte van het nummer zingen?"

Een aantal mensen is wel enthousiast en vindt dat het WK-lied ook best gezongen mag worden door iemand die niet afkomstig is uit het Afrikaanse land. "Het WK is er voor iedereen. Iedereen kent Shakira, ze heeft meer fans dan Zuid-Afrikaanse zangers", vindt een dj.

Woensdag werd bekend dat Shakira is uitgekozen om het officiële WK-lied te zingen. In 2002 zong de Amerikaanse zangeres Anastacia 'Boom'. Vier jaar later viel de eer te beurt aan Toni Braxton en Il Divo om het officiële lied, genaamd 'Time of Our Lives', te zingen.