HAARLEM - Ed Kowalczyk, Gotcha!, The Hype, Dio en Go Back to The Zoo zijn toegevoegd aan het programma van Bevrijdingspop in Haarlem.

Ook onder meer Giovanca, La Caravane Passe, Junkie XL, Tim Knol, Jurk!, Drive Like Maria en Baskerville spelen op 5 mei op het muziekfestival in de Haarlemmerhout. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.

Bevrijdingspop, het oudste van alle bevrijdingsfestivals, viert dit jaar zijn dertigste verjaardag.

In januari maakte het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekend dat Guus Meeuwis, Boris en The Wicked Jazz Sounds Band en Junkie XL dit jaar zijn uitgeroepen tot Ambassadeurs van de Vrijheid.

De artiesten gaan op 5 mei per helikopter verschillende bevrijdingsfestivals af. Guus Meeuwis is aanwezig bij de start van de nationale viering van de bevrijding in Roermond. Daarna doet hij festivals in Groningen, Almere en Den Bosch aan.

Boris, die voor de gelegenheid samenwerkt met The Wicked Jazz Sounds Band onder de naam The Boris & Wicked Jazz Experience, is te zien in Assen, Wageningen, Rotterdam en Zeeland. Dj Junkie XL doet naast Haarlem ook Utrecht, Amsterdam, Leeuwarden en Zwolle aan.