AMSTERDAM - Voor Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen breekt er een nieuw hoogtepunt in hun carrière aan: hun vijfde album No Surrender heeft ze weer helemaal op de kaart gezet.

“Ik heb het gevoel dat wij succesvol door diepe dalen zijn gekomen”, aldus Woesthoff in Marie Claire deze week.

Met diepe dalen doelt Dinand op de slechte verkoopcijfers van hun laatste cd Everything You Want. Slechts 50.000 exemplaren rolden over de toonbank.

Woesthoff: “Het album Everything You Want ging niet goed. Als het bij No Surrender ook zo was gegaan, hadden we misschien gezegd: ‘het is mooi geweest’. Het oog van de pers en het publiek op je, dat doet iets met je. Die drukkende, neerwaartse spiraal vind ik niet comfortabel. Het moet wel inspirerend blijven.”

Vriendschap

Woesthoff en Van Leeuwen zijn al elf jaar twee handen op één buik. Mede door hun vriendschap die in al die jaren is ontstaan, wisten zij zich uit het dal te hijsen, vertelt de frontman.

“Onze vriendschap is gebaseerd op een diep gevoel, we gaan elf jaar samen door het leven. We wilden ervoor gaan met zijn tweeën. Je wilt een ding bereiken, muziek maken en gaan. Je raakt steeds meer verstrengeld in elkaars leven.”

“In elf jaar ben je niet alleen maar vrienden, soms sta je ook los van elkaar omdat je leven op een ander level staat. Samen op de ‘wave’ van alles is fantastisch. We hebben samen veel toffe dingen meegemaakt.”

Succes

Wat maakt ze dan zo succesvol? Van Leeuwen vertelt dat de vibe belangrijk is, en dat is vooral lol hebben. “We hebben een soort ritueel. Drie kwartier voor de show komen we samen en kijken we elkaar diep in de ogen.”

Kane is momenteel bezig met een tour langs alle grote zalen in Nederland om hun nieuwe album te promoten.