AMSTERDAM – Baby, het nieuwste Bosque Brown album, kwam uit in maart 2009. Of en wanneer het volgende album uitkomt, is niet duidelijk.

Mara Lee Miller, singer-songwriter van de Texaanse indieband, heeft nu nog een passie voor muziek, maar dat kan elk moment over zijn. “Als ik besluit dat ik geen muziek meer wil maken, stop ik gewoon.”

Miller groeide op in het dorpje Stephenville, een typisch Texaans dorpje vol cowboys en sportliefhebbers, waar haar familie maar moeilijk kon aarden. Haar moeder was een muzieklerares en haar vader een organisch tuinier die ook erg van muziek hield.

Toch zou Millers talent waarschijnlijk onopgemerkt zijn gebleven als ze niet was verhuisd naar de stad Denton om kunst te studeren aan de University of North Texas. Het was daar dat ze zelf muziek begon te schrijven.

“Ik was nog nooit zo op mezelf aangewezen als dat ik in Denton was,” legt Miller uit, “daardoor begon ik echt over mezelf na te denken. Ik woonde alleen, zonder tv en ik was sociaal erg geïsoleerd. Ik had dus veel tijd om na te denken en om te schrijven. Vanaf daar ging het eigenlijk vanzelf.”

Afkeuren

Aanvankelijk durfde ze haar liedjes niet aan anderen te laten horen, bang voor wat mensen erover zouden zeggen: “Ik wilde niet dat iemand het zou afkeuren. Ik schreef dus allemaal liedjes, maar deed er nooit iets mee. Uiteindelijk heeft mijn man (Ryan Miller, die ze in dezelfde periode ontmoette – red.) mij overgehaald om er iets mee te doen.”

Het duurde daarna niet lang meer voordat Miller’s muzikale carrière van de grond kwam. In 2005 verscheen haar debuutalbum Bosque Brown Plays Mara Lee Miller, een jaar later gevolgd door Cerro Verde. Het meest recente album, Baby, stamt uit 2009.

Passie

Momenteel is Miller bezig met liedjes te schrijven voor het volgende album, dat ze waarschijnlijk nog wel gaat opnemen ook. Of Bosque Brown daarna nog iets van zich zal laten horen, is de vraag: “Ik kan ergens een enorme passie voor hebben en het dan op een dag helemaal laten vallen."

"Als ik stop met muziek, zal ik er waarschijnlijk helemaal niks meer mee doen, zelfs niet meer naar concerten gaan. Dan heb ik gewoon het gevoel van ‘het is klaar voor nu’."