AMSTERDAM - De Nederlandse dj Armin van Buuren is in de nacht van donderdag op vrijdag in Miami uitgeroepen tot beste dj ter wereld.

Zijn platenlabel Armada Music werd tijdens de jaarlijkse International Dance Music Awards (IDMA) voor de tweede keer gekozen als beste platenmaatschappij wereldwijd. Dat maakte Armada vrijdag bekend.

De populaire dj, die vorig jaar in Miami nog werd uitgeroepen tot beste dj van Europa, kreeg ook de award voor beste podcast.

De International Dance Music Awards zijn de belangrijkste prijzen in de dance industrie. In Miami werden in 57 categorieën awards uitgereikt.

Sander van Doorn

Meer dan 60.000 liefhebbers en professionals uit zeventig landen bezoeken jaarlijks de Winter Music Conference, waar de prijsuitreiking onderdeel van uitmaakt.

Traditiegetrouw was Nederland ook tijdens de 25e uitreiking van de IDMA's goed vertegenwoordigd.

Zo was Sander van Doorn in de running voor een IDMA in de categorie beste underground dance track, voor beste trance nummer waren onder anderen Armin van Buuren feat.

Tiësto

Vanvelzen (Broken Tonight) en Tiësto & Sneaky Sound System (I Will Be Here) genomineerd en Joris Voorn streed mee in de categorie beste nieuwkomer.

Sander van Doorn, Tiësto, Ferry Corsten en Armin van Buuren waren allen genomineerd voor een award voor beste Europese dj.

Radio538

Radio538 was genomineerd als beste radiostation wereldwijd en de radioshows van Armin van Buuren, Tiësto en Ferry Corsten dongen mee naar een prijs voor beste radiomix-show. Sensation en Trance Energy waren genomineerd voor een IDMA voor beste muziekevenement.

In de categorie beste dj wereldwijd versloeg Van Buuren onder anderen Tiësto, David Guetta, Markus Schulz en Paul van Dyk.