AMSTERDAM - In de serie Het Verhaal Van vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte er achter een nummer schuilt. Deze week Come On van Arid.

Come On verscheen op Under The Cold Street Lights, het vierde album van de Belgische rockgroep Arid, dat werd uitgebracht in februari 2010.

Steverlinck kwam op de kenmerkende gitaarrif van het nummer na een reis door Ierland met een goede vriend. “Mijn maat Valentijn heeft een absoluut gehoor, wat wil zeggen dat hij meteen alle noten kent zodra hij iets hoort."

Toffe sound

"We waren in een café in Dublin waar iemand gitaar aan het spelen was en ik vond dat nogal een toffe sound. Valentijn vertelde me toen dat die gitaar op een speciale manier gestemd was.”

“Een week later herinnerde ik mij die sound en belde ik hem op om te vragen wat die stemming ook alweer was. Daar ben ik even mee bezig geweest. En toen kwam al snel die eerste zin 'Come on now love, I've been trying to reach you'. Met die sfeer en die akkoorden zijn we gaan repeteren en zo ontstond dat nummer.”

Bij het schrijven van het nummer had Steverlinck niet direct een bepaald persoon in zijn hoofd.

“Het gaat over een relatie, maar dat is slechts de context en daarnaast heb je het gevoel dat dat opwekt. Daar gaat dat nummer over, over verleiding. Dat speelt op meerdere niveaus. Bijvoorbeeld de verleiding om met andere vrouwen mee te gaan, om daaraan toe te geven of niet.”

Verleiding

“Maar het gaat ook over de verleiding van mensen om hun leven om te gooien, om uit een bepaalde routine uit hun leven te willen ontstappen, de sleur te doorbreken. Ik denk dat veel mensen daarmee spelen, dat ze denken 'als ik nu iets doe, zal alles anders zijn.”

Op de vraag of hij zelf bang is voor sleur in zijn leven, antwoordt Steverlinck ontkennend: “Sleur komt vaak terug in mijn teksten, maar zelf heb ik geen last van dat soort verleidingen.”