AMSTERDAM - Een drukke periode breekt aan voor electrotrio Nobody Beats The Drum. Er is een nieuwe EP, de band vertrekt voor een optreden naar Istanbul en later dit jaar tourt het collectief door Frankrijk en de VS.

De nieuwe EP Dirty Monkey is de tweede uit een serie van releases die telkens bij een ander label worden ondergebracht.

Het lijkt een prestigeproject van het drietal bestaande uit Sjam Sjamsoedin, Rogier van der Zwaag en Jori Collignon. "Het maken van een album is een vrij log proces voor ons", legt Collignon uit.

Veel nummers krijgen vorm nadat ze al live zijn gespeeld volgens Collignon. "De nummers worden geïnspireerd door de energie van de liveshows. Die soort van levendigheid en chaos spreekt ons aan."

Aandacht

Met een nieuwe videoclip weet Nobody Beats The Drum een hoop aandacht te genereren voor deze nieuwe release. Echter, het nummer waarvoor deze muziekvideo gemaakt is, Grindin’, staat op de vorige EP.

"Rogier, die onze videoclips maakt, loopt telkens drie maanden achter", grapt Collignon hierover.

De videoclip ziet er verbluffend uit, maar er is dan ook een enorme hoeveelheid manuren in gaan zitten. Zo’n vier maanden heeft Rogier van der Zwaag gewerkt aan het visuele kunstwerk. "Hij druk is de weer geweest met houten blokjes zagen en telkens in een andere volgorde opstapelen", aldus Collignon.

Video

Dirty Monkey is verkrijgbaar als digitale download en als vinyluitgave. Niet van elke EP wordt een fysieke drager uitgebracht. "Ergens is dat wel jammer", vindt Collignon. "Als je iets in handen hebt, voelt het toch echt als af. Alle EP's worden sowieso als download uitgebracht bij iTunes en Beatport. Misschien dat we later nog eens alle losse EP's op een album zetten."

Dirty Monkey verschijnt bij het Nederlandse label BMKLTSCH RCRDS, de vorige werd uitgebracht door het Britse label Satan's Circus. De derde verschijnt over drie maanden bij een Frans label. "Door telkens door een label in een ander land onze EP's uit te brengen, ondersteunen we onze tours in het buitenland."

Istanbul

Op 12 maart is eerst Istanbul aan de beurt. "Dat is een losse show", vertelt Collignon. "We spelen daar voor het eerst, dus het is voor ons een nieuw avontuur. De Amerikaanse tour hebben we uitgesteld naar eind van dit jaar. We willen daar ook voet aan de rond krijgen. We hebben een Amerikaans boekingskantoor nu."

Nauwelijks tijd om bij te komen dus. "Eigenlijk is het toevallig dat alles nu gebeurt", legt Collignon uit. "Dat het nu allemaal op zijn plek valt is ideaal."

Collignon oppert dat er mogelijk ook een remixalbum verschijnt. "We hebben veel remixen gedaan, maar we weten nooit precies waar ze terechtkomen. Vooral de remixen voor Giovanca, Aux Raus en Zuco 103 vind ik zelf tof. Het zou goed kunnen dat die nog worden samengevoegd op een plaat."