AMSTERDAM - De Nederlandse zangeres Eva Simons geniet met volle teugen van het succes van haar eerste single. 'Silly Boy' belandde op YouTube, waarna veel mensen dachten dat het om een nieuw nummer van Lady Gaga ging.

"Het gaat al heel goed in Duitsland, we willen nu in Amerika voet aan de grond krijgen", vertelt Eva.

Om wat bekender te worden in de Verenigde Staten toog de zangeres met haar opvallende haardracht naar de Grammy Awards. "Daar riepen mensen gewoon 'he, jij bent Eva Simons'. Dat was zo bizar. Ze herkenden me gewoon van YouTube."

Chris Brown

Aan haar bezoek aan de Grammy's hield Eva een aantal leuke samenwerkingen over. Simons, die eerder te horen was op een nummer van Chris Brown, houdt haar kaken stijf op elkaar over met wie ze de studio induikt. "Ik mag echt nog niets zeggen."

De Nederlandse, die ooit deel uitmaakte van meidengroep Raffish, geniet van het internationale muziekwereldje. Onlangs stond ze met producer Timbaland in een club. "Ik had verwacht dat ik niet om zou kunnen gaan met het wereldje, maar als je die mensen spreekt is het alleen maar super dat je ze mag spreken en met ze mag werken."