AMSTERDAM - Wende Snijders heeft tijdens een Buma Harpen Gala een Gouden Harp in ontvangst mogen nemen. Ook manager Jaap Buys en dj Armin van Buuren kregen een gouden beeldje mee naar huis. Bertolf, Giovanca en Kyteman ontvingen een zilveren exemplaar.

De exportprijs, voor de succesvolste Nederlander in het buitenland, ging naar André Rieu. De violist won de prijs vorig jaar ook al.

Via een liveverbinding met Zuid-Afrika sprak hij het publiek toe. De violist zei zijn droom te leven door met zijn eigen orkest over de wereld te reizen.

Engel

Gerard Joling won de prijs voor het beste Nederlandse lied met zijn hit 'Engel van mijn Hart'. Het nummer werd geschreven door Edwin van de Hoevelaken, de tekst is van Bruce Smit.

"Ik ben er heel blij mee. Ik had er absoluut niet op gerekend", vertelt Joling achter de schermen aan Novum Nieuws.

Jaap Buys

Bij het aankondigen van winnaar Jaap Buys werd de presentatrice van de avond, Yolanthe Cabau van Kasbergen, even bijgestaan door Paul de Leeuw. Buys is onder meer de manager van haar ex-vriend Jan Smit.

"Ik vind het heel erg apart, omdat normaal nooit een manager wint", reageerde Buys achter de schermen op zijn overwinning. Zijn protegés Nick & Simon, de 3J's, Jan Smit en George Baker brachten een muzikale ode aan hun Volendamse manager.

Gala

De Harpen worden jaarlijks uitgereikt door Buma Cultuur en zijn bedoeld voor Nederlandse musici die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. Alle zingende winnaars en meer artiesten gaven een optreden weg op het gala, dat live op televisie was te volgen.

Uitreiking Gouden Harp