AMSTERDAM - Het jaarlijkse muziekfestival 5 Days Off, dat zich richt op elektronische muziek, viert zijn tiende editie. Vijf dagen lang bieden de Amsterdamse podia Melkweg en Paradiso ruimte aan het beste uit alle actuele stromingen binnen de dancescene.

Van woensdag tot en met zondag kunnen liefhebbers genieten van optredens van onder meer Hot Chip, Groove Armada, Paul Kalkbrenner, Fake Blood en Krause.

De shows van Hot Chip in Paradiso (6 maart) en Paul Kalkbrenner in de Melkweg (7 maart) zijn inmiddels uitverkocht, net als de passe-partouts voor het festival.

Op het programma staan verder onder meer Joost van Bellen, Doom, Junior Boys, Promo en Flinke Namen, Vitalic en The Bloody Beetroots. In totaal betreden komende dagen bijna honderd artiesten in de Melkweg en Paradiso het podium.

Maart

Het festival heeft dit jaar voor het eerst plaats in maart, eerder werd het altijd in juli georganiseerd.

Naast elektronische muziek presenteert het evenement een kunstprogramma waarbij de nadruk ligt op speciale projecten in de openbare ruimte, waarvoor de gebouwen van bijvoorbeeld Melkweg en Paradiso als uitgangspunt dienen.