Op 6 maart staat Candy Dulfer als special guest op het tienjarig jubileum van het grootste dancefeest ter wereld: Hed Kandi. De funky saxofoniste heeft een druk programma, maar naar Hed Kandi kijkt ze erg uit.

“Het is voor mij de eerste keer dat ik erbij kan zijn, nu kan ik er eindelijk van genieten.”

Het is nu bijna een jaar geleden dat je laatste cd Funked Up And Chilled Out uitkwam.
“Ja, dat klopt. Ik ga na een cd-release meestal twee jaar lang op tournee. Deze cd is erg goed ontvangen, daar hebben we veel werk uit. Toch vind ik het leuk om daarbuiten andere projecten te blijven doen, zoals nu met Hed Kandi. Tegenwoordig is het spelen met dj’s één van mijn favoriete dingen.”

“Hed Kandi is een project dat ik altijd te gek heb gevonden. Ik heb thuis alle cd’s liggen. Toen mij gevraagd werd om mee te doen vond ik dat heel leuk, het is voor mij de eerste keer.”

De Hed Kandi feesten staan bekend als trendy, stijlvolle, funky en glamourous. Pas jij in dat plaatje?
“Ik hoop het wel, ja. Ik houd van een funky en glamourous stijl. Ik vind het belangrijk om veel mensen samen te brengen in een positieve sfeer, met positieve energie. Maar ik ben nog nooit bij Hed Kandi aanwezig geweest, want ik moet altijd spelen. Nu is het eindelijk zover dat ik er zelf van kan genieten. Daar kijk ik erg naar uit.”

Je hebt samengewerkt met onder andere Prince en Dave Stewart en je hebt over de hele wereld optredens verzorgd. Heb je nog wel dromen?
“Mensen vragen dit vaak, omdat ik met zoveel te gekke mensen heb gewerkt. Mijn dromen zijn altijd klein geweest. Ik heb er nooit aan gedacht om met Prince op te treden. Mijn droom was om in het Bimhuis in Amsterdam te staan, dat is zeker uitgekomen”.

Hoe ziet het komende jaar voor jou eruit: funked up of chilled out?
“Zeker funked up. Ik ben veel onderweg met mijn band, maar onderneem ook soloprojecten. Ik ben net terug uit Japan met mijn favoriete saxofonist Maceo Parker. Ik ga samenwerken met de bekende dj Ronald Molendijk. Verder ga ik Tunesië, Rusland en Polen. In Amerika staat een kersttour gepland. Ik ben het hele jaar druk dus.”

Meer weten over Candy Dulfer? Kijk op NLtracks.