AMSTERDAM – De jongensband Boyzone was bijna uit elkaar gegaan na de dood van Stephen Gately, een van de vijf leden van de boyband, in oktober vorig jaar.

Dat meldt OK Magazine dinsdag.

Alle overgebleven leden, waaronder Ronan Keating, hebben getwijfeld of ze wel door moesten gaan met Boyzone.

Ronan, Mikey Graham, Shane Lynch en Keith Duffy vertellen aan OK Magazine dat ze kort na de dood van hun vriend en collega geen manier zagen waarop ze door konden gaan.

Drank

“Keith en ik gingen na de dood van Stephen voor een week naar Los Angeles. We zagen het niet meer zitten. We hebben daar veel gepraat en veel gedronken”, aldus Ronan. “Wat mij betreft waren er echt momenten waarop ik dacht dat we het niet zouden redden.”

“Maar de tijd leert je ook weer dingen. Ik denk dat we door de dood van Stephen hebben doorgehad dat we deze plaat wel moesten maken”, gaat Ronan verder. Hij doelt met zijn uitspraak op het nieuwe album Brother. Het verlies van Stephen had volgens de bandleden grote invloed op het gevoel van het album.

De band is wel blij dat ze nog de mogelijkheid hebben gehad vlak voor de dood van Stephen bij hem te zijn in verband met het nieuwe album. “Ik zou het verschrikkelijk vinden als we geen tijd met elkaar hadden kunnen doorbrengen. Dat zou een nachtmerrie zijn geweest”, aldus Shane.