AMSTERDAM - De Amerikaanse metalband Megadeth geeft op maandag 7 juni een optreden in 013. Dat heeft het poppodium bekend gemaakt.

Megadeth is één van de Grote Vier binnen het thrashmetalgenre. Samen met Metallica, Slayer en Anthrax hoort de band tot de belangrijkste harde acts in de jaren ’80.

De groep, opgericht door Dave Mustaine nadat de gitarist in 1983 uit Metallica is gezet, debuteert in 1985 met Killing Is My Business... And Business Is Good! Mustaine kampt echter met drank- en drugsproblemen wat een echte doorbraak hindert.

Pas in de jaren ’90 ontworstelt de groep zich aan de underground en weet men met Countdown To Extinction het grote publiek te bereiken. Met Youthanasia en Cryptic Writings consolideert Megadeth het succes.

Zenuwblessure

In 2002 lijkt plotseling het doek te vallen als blijkt dat Dave Mustaine een ernstige zenuwblessure in zijn hand heeft. Hij kampt daarnaast wederom met een ernstige drankverslaving.

De geplaagde frontman knokt zich echter terug en presenteert niet alleen een vernieuwde line-up van Megadeth, maar maakt met The System Has Failed een van de meest bevlogen platen uit de lange loopbaan van de band.

Wat aanvankelijk als een soloalbum bedoelt is, blijkt een creatieve wedergeboorte, want ook opvolgers United Abominations’ (2007) en Endgame (2009) worden door pers en fanschare goed ontvangen.