AMSTERDAM – Lowlands is dit jaar in recordtijd uitverkocht. Gisterenmiddag werd ten onrechte al gemeld dat het festival was uitverkocht, wat zorgde voor een run op de nog wel beschikbare kaarten.

Dat meldt de organisatie op de website van Lowlands.

Het festival, dat dit jaar plaatsheeft van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus, raakte nog nooit zo snel door zijn kaarten heen. ''Wij zijn hier erg door verrast'', aldus een woordvoerder. Er zijn wel nog enkele tickets beschikbaar voor houders van een CJP-pas.

De voorverkoop begon zaterdag 20 februari tijdens de eerste editie van de Lowlands Launch. Daar werden ook de eerste namen van artiesten bekend. Op het programma staan in elk geval Admiral Freebee, Blink -182 en Richie Hawtin Presents Plastikman.

Zwarthandel

De organisatie waarschuwt voor zwarthandel. De kaarten die daar verkocht worden zullen zo veel mogelijk ongeldig worden gemaakt. Er is wel een mogelijkheid dat ongeldig gemaakte kaarten weer in de reguliere verkoop komen. Zodra dat gebeurt meldt de organisatie dit ook op de website.

Door een fout in het ticketsysteem meldde de website van het festival zondag kort dat de achttiende editie van A Campingflight to Lowlands Paradise was uitverkocht. Na een uur trok organisator Mojo het bericht in. En dag later was het wel raak.

In totaal waren er 55.000 kaarten beschikbaar, waaronder 10.000 tickets voor CJP-houders. ''De 45.000 reguliere toegangskaarten en combi-tickets zijn uitverkocht en van de CJP-kaarten is nog een klein deel over.''

Vorig jaar

De woordvoerder van Mojo vermoedt dat de snelle verkoop van vorig jaar een rol heeft gespeeld. ''De vorige editie was op 1 mei uitverkocht, dat was al opvallend snel. Waarschijnlijk stond iedereen daardoor op scherp.'' Daarnaast gaat de concertorganisator er vanuit dat fans een blind vertrouwen hebben in het programma. ''We hebben pas drie bands bekendgemaakt en zijn nog druk bezig met boeken.''