AMSTERDAM - Zangeres Erykah Badu heeft via Twitter contact gezocht met Paul McCartney. De soulzangeres had toestemming nodig om een nummer op haar album te kunnen krijgen.

In het nummer zit een sample van een lied van Wings, waar McCartney de rechten van heeft. Via een omweg kreeg Badu uiteindelijk haar zin.

Badu moest dezelfde dag nog toestemming hebben, anders zou het nummer niet op het album verschijnen. De zangeres deed eerst een poging om McCartney via Lenny Kravitz te bereiken.

Ze was echter zijn gegevens kwijt, en dus twitterde ze maar met de dochter van Lenny, Zoë Kravitz. "Ik hoorde dat Lenny zijn dochter Stella kent. Misschien kan ik met haar in contact komen."

Waarop Badu haar oproep kracht bij zette. "Ik heb minder dan 24 uur of het lied haalt het album niet. Help. Het gebeurt echt!!"

Madonna

Ook zocht ze contact met de manager van Madonna. "Ik begrijp dat jij bevriend bent met Stella McCartney. Kun je me helpen met haar in contact te komen?" twitterde een wanhopige Badu. Daarna probeerde ze het ook direct bij de dochter van Paul McCartney.

Uiteindelijk kreeg de zangeres Lenny Kravitz aan de telefoon en de ochtend erna twitterde ze opgelucht "Paul McCartney heeft de sample goedgekeurd. Klaar!"

Het album New Amerykah Part Two (Returt Of The Ankh) verschijnt 30 maart in de winkels.