AMSTERDAM - Steven Tyler gaat weer aan de slag als zanger van de band Aerosmith. De band kondigde donderdag haar Europese zomertoer aan op de website van de groep. In een filmpje is te zien hoe de leden duidelijk weer plezier met elkaar kunnen hebben.

In het filmpje zegt gitarist Joe Perry "Weet je, de geruchten zijn waar... geloof ik." Perry doelt hiermee op eerdere berichten dat Aerosmith op zoek zou zijn naar een nieuwe zanger.

Steven Tyler reageert hierop met een grap. "Ik heb zojuist auditie gedaan en heb de baan gekregen. We komen jullie kant op dus pas maar op, hier gaan we weer!"

Optreden

Aerosmith was de laatste tijd geregeld in opspraak nadat zanger Steven Tyler in augustus tijdens een optreden van het podium viel. De zanger verwondde zichzelf en de band moest de rest van de tournee schrappen.

Hierna zei gitarist Perry in interview dat Tyler zijn zaakjes weer op orde moest krijgen. Daarnaast liet hij weten boos te zijn dat de groep onder de acties van Tyler moest lijden.

Afkickkliniek

Steven Tyler kondigde op zijn beurt aan wel solo te willen gaan en al gauw maakte de band bekend op zoek te zijn naar een nieuwe zanger. Tyler zat op dat moment in een afkickkliniek om van zijn medicijnverslaving af te komen.

Deze ongezonde belangstelling voor medicijnen zou hij hebben overgehouden aan jarenlange verwondingen, opgelopen tijdens optredens met de band.

Nederland

De gemoederen lijken dus weer wat bedaard nu Aerosmith haar 'Cocked, Locked, Ready To Rock Tour' heeft aangekondigd. Ook Nederland zal door de band worden aangedaan. Op 23 juni speelt Aerosmith in het Goffert Park in Nijmegen. Stone Temple Pilots zal het voorprogramma van de band verzorgen.