Popmuseum niet in Scheveningen

SCHEVENINGEN - Het popmuseum van Nederland kan niet bij de haven van Scheveningen worden gerealiseerd. Dat stelt het dagelijks bestuur van de gemeente Den Haag na onderzoek.

De komst van dit initiatief zou verkeerstechnisch gezien niet haalbaar zijn.

''De komst van het complex trekt te veel verkeer aan waardoor de leefbaarheid in dit deel van het havengebied onder druk komt te staan'', aldus het college van burgemeester en wethouders woensdag.

Het college gaat op zoek naar een andere locatie in de stad die vooral met het openbaar vervoer beter bereikbaar moet zijn dan de locatie in Scheveningen.

Schiereiland

De zogeheten popexperience zou in de visie van de Stichting Nationaal Popmuseum moeten komen op het schiereiland tussen de Eerste en Tweede Binnenhaven.

Naast een popmuseum zou het complex een poppodium moeten huisvesten, oefenruimten, een hotel en horeca.

Hagenaars

''Wij en onafhankelijke externe bureaus concluderen uit de beoordeling van verschillende onderzoeken dat uit verkeerskundig oogpunt de popexperience niet op deze plek gewenst is'', aldus de gemeente.

B en W denken dat een beter te bereiken locatie ook beter is voor het doen slagen van de plannen.

De Stichting Nationaal Popmuseum is in 2004 opgericht door een aantal actieve Hagenaars, onder wie cabaretier en schrijver Sjaak Bral.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie