Prince aangeklaagd na afgelaste show

AMSTERDAM - Prince heeft een schadeclaim van 1,7 miljoen euro aan zijn broek hangen. De Amerikaanse zanger zou op 16 juni 2008 een concert geven in Dublin, maar Prince haalde tien dagen voor de show een streep door het concert.

De promotor wil nu geld zien, schrijft de BBC.

De concertpromotor zegt dat de komst van Prince naar Dublin in februari 2008 werd bevestigd, waarna de kaartverkoop startte. Toen de show werd afgezegd, hadden meer dan 55 duizend mensen een ticket gekocht.

Toen promotor MCD in aanloop naar het concert niets van Prince hoorde, kreeg het bedrijf argwaan.

Helft

De concertpromotor eist nu 1,7 miljoen euro. Het bedrijf beweert dat de helft van het honorarium van drie miljoen dollar al aan Prince was betaald. Bovendien zou MCD al zevenhonderdduizend euro betaald hebben voor de concertlocatie.

Wie voor de gemaakte kosten op moet draaien, is nog onduidelijk. Prince en zijn manager zeggen dat het concert nooit is bevestigd.

Een agent zou toegezegd hebben dat de 51-jarige Amerikaan naar Dublin af zou reizen, maar die is volgens Prince niet bevoegd dergelijke afspraken te maken. Een rechter moet nu bepalen of Prince of de tussenpersoon verantwoordelijk is.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie