Rufus Wainwright solo in Carré

AMSTERDAM - De Canadees-Amerikaanse singer-songwriter Rufus Wainwright geeft op 3 juni een soloconcert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Dat heeft concertorganisator Mojo bekend gemaakt.

Rufus Wainwright, geboren in 1973 en opgegroeid in Montreal, proeft al vroeg aan het artiestenleven.

Als dertienjarige tourt hij met zijn moeder, tante en zus als de McGarrigle Sisters and Family en ontvangt een jaar later al belangrijke onderscheidingen zoals de Juno (de Canadese Grammy) voor Most Promising Young Artist.

Als tiener is hij fan van Edith Piaf, Al Jolson en Judy Garland en stort hij zich op cabaret en opera. Invloeden die te horen zijn op zijn eerste album Rufus Wainwright uit 1998 dat door Rolling Stone Magazine beschouwd werd als het beste album van het jaar. Voor zijn album Rufus Does Judy at Carnegie Hall ontvangt hij in 2009 een Grammy Nominatie.

Songs for Lulu

Dit voorjaar verschijnt zijn nieuwe, zesde studio album Days Are Nights: Songs for Lulu. Hierop heeft Wainwright zich laten inspireren door de Engelse schrijver William Shakespeare.

Het soloconcert in Carré bestaat uit twee sets. Wainwright trad in 2007 voor het laatst op in Nederland in een uitverkochte Heineken Musical Hall.

De kaartverkoop voor het concert begint aanstaande zaterdag.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie