AMSTERDAM - The Parlor Mob is een vijfkoppige band uit New Jersey. Ze maken rock 'n roll waarin, dankzij zanger Mark Melicia, veel reggae-invloeden in terug te horen zijn.

Melicia luisterde in zijn jeugd veel naar Bob Marley. "Mijn vader was een groot fan. Eigenlijk is Bob Marley de reden waarom ik begonnen ben met muziek maken."

Met het idee dat rock 'n roll en reggae twee verschillende werelden zijn, is Melicia het dan ook niet eens. "Bob Marley is juist erg rock 'n roll."

Positiviteit

Melicia vindt het jammer dat te weinig rockbands zich laten beïnvloeden door dat genre. The Parlor Mob pakt het anders aan.

"Ik wil de positiviteit en het socialistische van reggae terug laten komen in de rock 'n roll die wij maken. Een nummer waar die invloed erg in terug te horen is, is bijvoorbeeld Carnival of Crows."

Jacquire King

Carnival of Crows staat op het album And You Were A Crow, dat in 2008 uitkwam. Voor dat album werkten ze samen met producer Jacquire King, die al eerder werkte met Kings of Leon, Modest Mouse en Tom Waits.

"Wij hadden hem uitgenodigd om vrienden te worden op Myspace en toen belde hij ons of we een plaat met hem op wilden nemen." De bandleden hebben veel van King geleerd. "Wij zijn nogal van de lange intro's. Hij heeft het vet eraf getraind, waardoor bijvoorbeeld Hard Times nu veel krachtiger is."

What about Frank

De bandleden zijn al bij elkaar sinds 2004, maar begonnen eerst onder de naam What About Frank? Twee jaar later gingen ze verder als The Parlor Mob. Melicia bedacht de naam.

"Het is een bende uit New York uit de 19e eeuw. De historische waarde is handig voor bijvoorbeeld videoclips en merchandise. En ik vond het wel een 'badass thing'."