AMSTERDAM - Met hitsingles als Just a Flirt en Being Alone at Christmas brak Miss Montreal definitief door in Nederland. De 25-jarige Sanne Hans sleepte de ene na de andere prijs in de wacht en speelde op alle festivals.

Toch blijft de blondine onzeker. "De angst dat alles opeens afgelopen is, blijf bestaan", zegt Hans vrijdag in een interview met het AD.

De 25-jarige zangeres biecht op dat ze overrompeld werd door haar succes. "Ik was helemaal de weg kwijt. Heb dagenlang vrijwel niet gegeten en vond alles ontzettend eng. Tegelijk was het een droom die uitkwam."

Hoewel haar nummers regelmatig voorbij komen op de Nederlandse radio, blijft de zangeres hard werken.

Vanzelfsprekend

"Mijn succes mag ik niet als iets vanzelfsprekends ervaren. Daarom probeer ik mezelf elke dag in te prenten dat ik hard moet blijven werken." Die houding komt volgens haar voort uit angst. "Ik ben bang dat alles opeens over is. Dat dit succes tijdelijk is."

Haar doorbraak betekent ook dat de blondine op straat wordt herkend en wordt aangesproken. "Alles is veranderd. Laatst kwam ik terug van vakantie en wilde ik even naar de supermarkt. Daar deed ik dus drie uur over. Iedereen wilde met me praten."

Irritant

Hans neemt doorgaans alle tijd voor haar fans - 'dankzij hen heb ik succes' - maar vindt alle aandacht soms ook 'irritant'.

"Miss Montreal zijn is niet alleen mijn baan, maar ook mijn leven geworden. Veel mensen zien alleen de stralende Sanne die succes heeft. Dat is zeker een kant van me, maar ik het ook nog een privéleven. Met de problemen die daar bij horen."