AMSTERDAM - The White Stripes zijn boos op de Amerikaanse luchtmacht. De strijdkrachten hebben een White Stripes-nummer gebruikt in een tv-campagne om nieuwe mensen te werven.

De band zegt dat hun liedje Fell In Love With A Girl heropgenomen is zonder toestemming van The White Stripes, de uitgevers, het label of het management.

Op de website van de band is een verklaring te lezen waarin de Stripes zeggen zwaar beledigd te zijn door het gebruik van hun liedje.

"The White Stripes maakt groot bezwaar tegen het feit dat de luchtmacht dit spotje presenteert met de implicatie dat wij toestemming hebben gegeven om een van onze liedjes te gebruiken om mensen te werven voor een oorlog die wij niet steunen."

Conflict

In de verklaring is ook te lezen dat de White Stripes wel achter het Amerikaanse leger staat. "We willen gewoon niet een rader in het wiel van het huidige conflict zijn en hopen dat onze troepen snel en veilig naar huis keren."

De band zegt harde actie te zullen ondernemen tegen het gebruik van het nummer. Of er al een advocaat in de arm is genomen, is onbekend.