AMSTERDAM- Stereophonics mag zich met zeven studioalbums, waarvan vijf de nummer één positie in Engeland bereikten, gerust succesvol noemen.

Naar aanleiding van de laatste plaat in november staat de band weer eens in de Heineken Music Hall.

Net als de vorige keer toen Stereophonics Nederland aandeed voor een eigen concert moet het weer gebeuren in de Amsterdamse Bijlmer. Niet helemaal uitverkocht, maar vol genoeg om ten tijde van een nieuw concert weer voor de zaal te kiezen.

Keep Calm and Carry On, het laatste werk van de band, werd gemixt ontvangen en is de minst succesvolle cd van de groep tot nog toe. Maar met nummers als Dakota en Maybe Tomorrow mogen Kelly Jones en de rest nog altijd op een trouwe fanschare rekenen.

De Staat

Aan één van Nederlands meest gehypte bands van 2009, De Staat, om het publiek op te warmen. Dat gaat maar net, aangezien degenen die de moeite hebben genomen alvast te komen kijken zich niet lijken te bekommeren om de band.

Nu zal dit optreden niet de boeken ingaan als het beste optreden van De Staat ooit, maar de band staat toch best een aardig potje te spelen. Die belanden absoluut nog wel eens in de bierhal, maar dan als hoofdprogramma.

Schepje bovenop

Zoals te verwachten, komt er vanavond veel werk van het laatste album voorbij. Niet erg, want ten eerste zijn die nummers zo slecht nog niet en ten tweede: de band weet er live precies dat schepje bovenop te doen om het echt interessant te houden.

De liedjes worden er over het algemeen in een sneltreinvaart doorheen gejaagd, waardoor het concert in ieder geval niet in slaap sukkelt. Uiteraard komt ook ouder werk aan de beurt, met als een van de hoogtepunten het altijd mooie Maybe Tomorrow. Hoewel ook erg snel gespeeld, waardoor de sfeer van het nummer niet helemaal goed uitkomt.

Dakota

Als afsluiter kiest Stereophonics zoals gebruikelijk voor Dakota, dat een mooie afronding van de show is. Hoewel het vanavond bij lange na niet perfect was, hebben Kelly Jones en zijn band de fans weer een prima avond bezorgd.

Jones was goed bij stem, de band speelde retestrak en alle grote nummers passeerden de revue; niets mis mee dus. Als het een beetje meezit zien we Stereophonics later dit jaar wel weer op de festivals.

Stereophonics in de HMH