TOKIO - Wie het enige officiële John Lennon Museum nog wil bezoeken, moet snel zijn. Het museum in Saitama, ten noorden van de Japanse hoofdstad Tokio, gaat in september dicht.

Dat heeft de woordvoerder van de bouwonderneming die het museum leidt, donderdag gezegd.

Het museum, dat openging in 2000, toont ongeveer 130 voorwerpen die met de in 1980 vermoorde Beatle te maken hebben, zoals gitaren, kleding die hij tijdens concerten droeg en met de hand geschreven teksten.

''Na tien jaar hier, gaat Johns geest op weg, uitkijkend naar de volgende reis'', schrijft Lennons uit Japan afkomstige weduwe Yoko Ono. ''Dankzij uw liefde voor het museum, duurde tien jaar wat aanvankelijk slechts vijf jaar zou duren'', aldus Ono.

Bezoekers

Het aantal bezoekers daalde de laatste jaren sterk. Kwamen in het eerste jaar 124.000 mensen een kijkje nemen, de laatste jaren gaven ongeveer 30.000 mensen blijk van hun belangstelling voor de getoonde voorwerpen. Het bouwbedrijf schat dat er in totaal 550.000 bezoekers zijn geweest.

Het museum ging open in het jaar dat de popmusicus 60 jaar zou zijn geworden. Hij werd in december 1980 voor zijn appartement in New York vermoord.