AMSTERDAM - Erg hoopvol is de titel van het eerste Dommin-album niet. Op Love Is Gone bezingt gothrockformatie Dommin dan ook de keerzijde van de liefde. Frontman Kristofer Dommin: "De songs zijn allemaal behoorlijk pijnlijk."

De in Los Angeles woonachtige Dommin richtte de gelijknamige band op in 2000. Tot 2006 bespeelde Billy James toetsen, waarna Konstantine aangetrokken werd als toetsenist en James overstapte naar de basgitaar.

Toen drummer Cameron Morris zich in 2007 bij de band voegde, had Dommin veel van het materiaal voor Love Is Gone al geschreven.

De titel representeert de sfeer of het album, vindt hij. “Als je een albumtitel moet kiezen, probeer je de sfeer van het album te vangen. Love Is Gone is mijn favoriete song en de titel lijkt de inhoud van het album goed samen te vatten; het was perfect.”

Hoewel veel songs van Dommin over de liefde gaan, schrijft hij niet uitsluitend over hartzeer en zielsverdriet.

Dommin: “Als de dingen waar ik om geef bedreigd of beschadigd worden, zal dat voor mij als songschrijver altijd een inspiratiebron zijn. Maar het gaat echt niet altijd over gebroken harten: ik heb heel veel verschillende liedjes geschreven, de nummers op Love Is Gone vormen gewoon het eerste hoofdstuk van een verhaal.”

Uitdagingen

In een eerder interview liet Dommin al eens optekenen dat iedereen op een andere manier de uitdagingen in hun leven omgaat. “Sommigen gaan schilderen,” zo stelde hij, “ik schrijf muziek.” Lange tijd deed hij dat alleen, zonder band en zonder platenmaatschappij.

Nadat de band bij Roadrunner tekende is het snel gegaan: de fanschare groeit en dat maakt Dommin nieuwsgierig naar de nabije toekomst. “Ik ben benieuwd of mensen enthousiast blijven en hoe Europa op ons zal reageren.”

Europa

Dommin heeft zich laten vertellen dat Europa het beloofde land is voor zijn band. “Veel mensen zeggen dat. Misschien omdat veel bands die dezelfde soort muziek maken, hier succesvol zijn.” Over de toekomst en de winkansen voor Dommin durft hij voorlopig geen uitspraken te doen.

“Ik weet één ding zeker: ik wil muziek maken. Het zou arrogant en naïef zijn om te doen alsof ik weet wat er nu gaat gebeuren. Ik laat het gewoon over me heen komen en zie wel wat er gebeurt. Wat ik in ieder geval hoop, is dat ik de drive en passie voor wat ik doe niet verlies.”

Dommin speelt op 7 februari in de Effenaar in Eindhoven en op 9 maart in Paradiso in Amsterdam.