AMSTERDAM - Jack Johnson doet in juni Nederland aan. De Amerikaanse zanger heeft voor dit jaar een wereldtoer gepland en doet ook Amsterdam aan. Op 21 juni staat hij in de Heineken Music Hall, maakt organisator Music Promo maandag bekend.

Het optreden in juni is de enige show die Johnson op Nederlandse bodem geeft. De 34-jarige zanger uit Hawaï was in 2008 voor het laatst in ons land te vinden.

Het concert dat hij toen gaf was razendsnel uitverkocht. Ook ditmaal verwacht de organisator grote belangstelling voor de tickets. De voorverkoop gaat zaterdag van start.

Johnson brak in 2005 door met het nummer Sitting, Waiting, Wishing. Wereldwijd verkocht hij meer dan veertien miljoen albums. In Nederland waren met name Sleep Trough The Static uit 2008 en In Between Dreams uit 2005 succesvol.

Johnson staat niet alleen bekend om zijn relaxte gitaarmuziek. Hij wordt ook bestempeld als 'eco-artiest'. De zanger werkt momenteel aan zijn nieuwe album en maakt vrijwel uitsluitend gebruik van zonne-energie.