AMSTERDAM - Fans van de Jonas Brothers kunnen opgelucht ademhalen. De drie zingende broers zijn voorlopig niet van plan een punt achter hun gezamenlijke muziekcarrière te zetten. Joe Jonas, de middelste broer, maakt korte metten met alle geruchten.

"We zijn blij dat we in een band zitten, dat is wat we altijd hebben willen doen", zegt Joe tegen het Amerikaanse blad People. "We gaan niet uit elkaar, daar is geen enkele reden toe."

De geruchten over een eventuele breuk van de populaire boyband laaiden op na een onhandige uitspraak van Joe. Eerder deze week zei hij dat de Jonas Brothers nog geen toekomstplannen hebben.

"Ik weet alleen dat er een toer op komst is. Wat er daarna gaat gebeuren, is nog niet besloten", vertelde Joe dinsdag op de Amerikaanse zender Kiss-FM.

Andere projecten

Hoewel de broers niet uit elkaar gaan, zijn ze wel volop bezig met projecten naast de band. Joe maakt zich sterk voor de Special Olympics, zijn jongere broer Nick zet zich in voor meer onderzoek naar diabetes en de oudste van de drie, Kevin, doet veel vrijwilligerswerk.

Vanwege hun vele liefdadigheidswerk worden de broers in april onderscheiden door de TJ Martell Foundation, een organisatie die zich inzet voor onderzoek naar leukemie, kanker en aids.

"Het is echt geweldig", zegt Joe over de erkenning. "Ik kan het niet geloven. Ik heb het idee dat we pas net zijn begonnen, dus het lijkt bijna te vroeg om nu al te worden onderscheiden."