Hermes House Band strikt Gloria Gaynor

ROTTERDAM - De Rotterdamse Hermes House Band heeft de Amerikaanse zangeres Gloria Gaynor (60) gestrikt voor het inzingen van een nieuwe versie van hun beider grootste hit I Will Survive.

De remake zal voor het eerst te horen zijn op 6 februari tijdens het 25-jarig jubileumfeest van de studentenband in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Dat maakte het management van de Hermes House Band dinsdag bekend.

De bekendste studentenband van Nederland treedt ter gelegenheid van zijn 25e verjaardag samen met het Rotterdam Ensemble op in een uitverkocht Nieuwe Luxor.

Die avond zal ook een boek over de rijke historie van de band worden gepresenteerd. De opbrengst van de show en het boek gaan naar War Child.

Cover

In 1994 scoorde de huisband van Sociëteit Hermes een nummer 1-hit met een cover van Gloria Gaynor's hit I Will Survive. De Hermes House Band nam in het kader van het jubileumjaar een moderne versie van het nummer op, waarvoor Gaynor de zangpartij inzong.

De live opnames van het jubileumconcert worden later dit jaar uitgebracht op cd. De band hoopt Gaynor naar Nederland te kunnen halen voor enkele optredens.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie