AMSTERDAM - Sanne Hans, alias Miss Montreal, heeft de Mega Award gewonnen. Hans kreeg de prijs zaterdag uit handen van 3FM-dj Bart Arens tijdens de uitzending van de Mega Top 50.

De luisteraars van 3FM kozen Miss Montreal tot populairste Nederlandse artiest van het afgelopen jaar. "Is dat echt zo?", riep de 25-jarige zangeres verbaasd uit.

"Jezus wat cool. Ik zei nog: ik werk zo hard en ik win nooit." De artiest ziet de onderscheiding als de kroon op haar werk. "Hopelijk blijf ik in dit jaar ook nog hip."

Miss Montreal had een hit met haar kerstnummer 'Being alone at christmas'. Eerder scoorde ze bescheiden hitjes met 'Seven friends' en 'This is my life'.

Catchy

Nieuw materiaal van Hans moet in april verschijnen. Dan staat haar nieuwe plaat gepland. De 25-jarige zangeres beloofde eerder dat het nieuwe album 'net zo catchy' wordt als haar debuut 'Miss Montreal'.

De Mega Award wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt. De onderscheiding is een initiatief van 3FM, de Tris en GfK Dutch Charts. Ilse de Lange ging er vorig jaar met de prijs vandoor. Eerder wonnen artiesten als Marco Borsato, Anouk en Alain Clark.