NEW YORK - Het nieuwe postume album van Johnny Cash komt uit op 26 februari, de geboortedag van de countrygrootheid. Dat meldde platenmaatschappij Universal Music woensdag.

Het album heet Johnny Cash American VI: Ain't No Grave. De nummers voor het album werden opgenomen in de paar maanden tussen de dood van de vrouw van Cash, June Carter Cash, in mei 2003 en zijn eigen overlijden in september van dat jaar.

De opnamesessies werden geleid door Rick Rubin van platenmaatschappij American Recordings. Hij produceerde de albums uit de Americanserie die de carrière van Cash in de jaren negentig nieuw leven inbliezen.

Het basale, alternatieve geluid van de Americanalbums week sterk af van het countrygeluid waar Cash in de jaren vijftig en zestig bekend mee werd en sprak ook een jonge doelgroep aan.

Nummer 1-positie

De vorige cd van de Americanserie, American V: A Hundred Highways, bereikte de nummer 1-positie van de toonaangevende Amerikaanse Billboard 200. De zanger bereikte voor het laatst deze positie in 1969 met het album Johnny Cash at San Quentin.