HILVERSUM - Michael Jackson is na zijn dood populairder dan ooit bij de samenstellers van de jaarlijkse Top 2000 van Radio 2.

De 'King of Pop' staat dit jaar in totaal 27 keer in de lijst, tegenover zes noteringen in 2007 en negen in de jubileumlijst van vorig jaar.

Dat blijkt uit de dinsdag bekend gemaakte lijst van 2009. De hoogste Jackson-notering is voor het liedje Billie Jean op nummer 27.

De Jackson 5 stonden in 2007 en 2008 niet op de lijst; dit jaar staan ze er twee keer in. Het betreft de elfde editie van de Top 2000.

Bohemian Rhapsody

Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen staat voor de tiende keer op nummer een. The Beatles zijn met 52 songs wederom de hofleveranciers van de lijst. De hoogste nieuwe binnenkomer is Viva la Vida van Coldplay op nummer elf.

Bijna een derde van de liedjes is afkomstig uit de jaren zeventig. Ruim 12 procent komt uit het eerste decennium van deze eeuw.

Op eerste kerstdag begint Radio 2 met het uitzenden van de 156 uur durende muziekmarathon, die eindigt op 31 december vlak voor de jaarwisseling. De afgelopen weken zijn via internet 1,6 miljoen stemmen uitgebracht op favoriete platen.