AMSTERDAM - De curator die verantwoordelijk is voor de afwikkeling van het faillissement van het entertainmentbureau The Entertainment Group ( TEG), heeft het succesvolle concept Symphonica in Rosso verkocht aan Mojo Concerts.

Dat heeft curator Jan Padberg maandag bekendgemaakt.

TEG van mede-eigenaar en zanger Marco Borsato werd onlangs failliet verklaard. Borsato gaf in 2006 tien uitverkochte concerten in het Gelredome in Arnhem onder de noemer Symphonica in Rosso.

Borsato besloot van het evenement een jaarlijks terugkerend spektakel te maken, met steeds een andere artiest. Vanaf 2007 gaven Paul de Leeuw, Lionel Richie en Diana Ross gestalte aan Symphonica in Rosso.

Benefietconcerten

Borsato organiseerde eerder dit jaar twee benefietconcerten met enkele muzikale vrienden om na het faillissement van TEG de shows van Ross te kunnen betalen. Mojo Concerts had toen Symphonica in Rosso al tijdelijk overgenomen, zodat de concerten van Diana Ross konden doorgaan.

Dit leidde er uiteindelijk toe dat Mojo besloot een bod uit te brengen. De overname door Mojo wordt de komende dagen verder uitgewerkt.

Het gaat om de aankoop van het concept, de domeinnamen, merken, rekwisieten en de merchandise van Symphonica in Rosso.