AMSTERDAM - Miley Cyrus lijkt niet veel op te hebben met de muziek die ze zelf maakt. In een interview zei de 16-jarige Cyrus de muziek van collega Jay-Z niet te kennen. En dat terwijl Miley in haar recentste hit juist de muziek van de rapper bezingt.

"Ik heb nog nooit naar een nummer van Jay-Z geluisterd", citeert US Weekly de Hannah Montana-ster. "Ik luister niet naar popmuziek."

De uitspraken van de jonge actrice en zangeres zijn opvallend, omdat ze zelf populair is geworden door het zingen van popliedjes. En in haar nummer 'Party in the U.S.A.' kweelt ze dat 'haar favoriete lied' een nummer van Jay-Z is.

Tegenstelling

"Ik heb het lied niet geschreven", geeft Cyrus als uitleg voor de opvallende tegenstelling. "Om eerlijk te zijn heb ik dat lied gekozen, omdat het bij mijn kledinglijn past. Ik had niet verwacht dat het zo populair zou worden."

Hoewel de hit 'Party in the U.S.A.' niet 'haar soort muziek' is, is Cyrus wel dankbaar voor haar succes. "Ik ben gezegend met wat ik mag doen", vindt de zangeres.

"God heeft me op deze geweldige positie geplaatst tussen geweldige mensen."