AMSTERDAM – Een universiteit in Liverpool lanceert als eerste een master over The Beatles.

Dat meldt de BBC. Volgens de Liverpool Hope University is het de eerste universiteit van Groot Brittanië die een master over The Beatles aanbiedt.

“Het is waarschijnlijk zelfs de eerste in de wereld”, aldus Mike Brocken, hoofd van de master. Tijdens de master bestuderen studenten het studiogeluid en de composities van The Beatles en de invloed van Liverpool op hun muziek.

Boeken

Mike Brocken: “Er zijn meer dan 8.000 boeken over The Beatles geschreven, maar een academische studie is tot nu toe uitgebleven.”

Volgens Brocken heeft The Beatles de maatschappij niet alleen beïnvloed met hun muziek: “Zo heeft hun kledingstijl een grote invloed op de mode gehad en was ‘Strawberry Fields Forever’ waarschijnlijk de allereerste muziekvideo.”

Verenigde Staten

Omdat The Beatles uit Liverpool komt is het de perfecte plaats om de band te bestuderen. De nieuwe cursus kan vol- of deeltijd worden gevolgd en heeft vier modules van twaalf weken.

Volgens Brocken heeft de universiteit naast aanvragen uit Groot Brittannië ook aanmeldingen uit de Verenigde Staten ontvangen. Brocken zal alle aanmeldingen van mensen met een goede vooropleiding behandelen. Mensen die ervaring hebben in de muziekindustrie mogen zich ook melden. De master start in september.