AMSTERDAM - Al op de derde dag van de promotietour voor het nieuwe album Funhouse doet een kleurrijk gezelschap onder leiding van Alicia Moore, alias Pink, ons land aan. Kosten noch moeite zijn gespaard gebleven om de fans te trakteren op een geweldig muzikaal spektakel.

Na een korte introductie, waarbij beelden van de stoere Pink gecombineerd worden met  AC/DC's 'Highway To Hell', valt het immense doek waarop één en ander geprojecteerd wordt naar beneden en ontwaart zich een prachtig decor dat haar zogenoemde Funhouse uitbeelt.

Gehuld in een rode, sexy outfit stijgt de vrouw voor wie iedereen vanavond is toegestroomd op uit de grond om vervolgens af te trappen met een track afkomstig van het nieuwe album: 'Bad Influence'.

Tam

Een tam begin zo blijkt, want wanneer als tweede song de hitsingle 'Just Like A Pill' wordt ingezet komt het publiek in Rotterdam pas echt los.

Het uitzonderlijke sexappeal van onze hoofdpersoon beleeft één van zijn spreekwoordelijke hoogtepunten wanneer Pink haar eigen Madonna-moment beleeft door in een kanten niemendalletje over een bank te kronkelen en zich laat betasten door tijdens het nummer 'Touch Myself'.

Grondvesten

Wie na het refrein van 'Don't Let Me Get Me' dacht dat het niet gekker kon met het enthousiasme in Ahoy, heeft het mis. Wanneer Pink's eerste nummer 1-hit 'So What' wordt ingezet, gaan de fans enorm uit hun dak.

Na stoom te hebben afgeblazen is het tijd voor serieuzere zaken. Onder begeleiding van enkel piano en viool brengt Pink een werkelijk prachtige en tevens zeer geëmotioneerde versie van het nummer 'Family Portait', waarin zij zingt over de scheiding van haar ouders.

Zelfspot

En van dit kippenvelmoment vloeien wij over in zelfspot wanneer Pink grapt zelf ook geweldig een instrument te kunnen bespelen en de gitaar ter hand neemt voor 'I Don't Believe You'.

Onder het mom 'I'm save, up high' hijst Pink zich in de touwen als een ware circusartiest om jawel, tijdens het nummer 'Sober' een heuze trapeze act op te voeren. Ondersteboven hangend, draaiend en heen en weer zwiepend weet de kleine vrouw alsnog een geluid uit haar strot te persen waar menig zangeres jaloers op mag zijn.

Covers

En dan is het tijd voor wat covers. Na weer even van het podium te zijn verdwenen om te wissellen van outfit komt onze Pink terug als Freddie Mercury om compleet met geel jasje en pet een waardige uivoering van Queen's klassieker Bohemian Rhapsody neer te zetten.

Gnarls Barkley's 'Crazy' wordt ook nog even uit de mouw geschud om vervolgens te eindigen met confetti en sterren tijdens 'Get The Party Started' en 'Glitter In The Air'.

Een indrukwekkende choreografie, uiterst bekwame muzikanten, fantastische achtergrondzangeressen en een vrouw van wie het talent zich niet in een aantal woorden laat samenvatten, maakt deze zaterdagavond er één om niet meer te vergeten.

Optreden Pink in Ahoy waar spektakel