Zita Swoon opent Plato Instores EuroSonic

GRONINGEN - Tijdens de Plato Instores op EuroSonic Noorderslag houdt de Groningse platenzaak Plato drie dagen open huis met optredens van verschillende artiesten. Zita Swoon opende de sessies met covers van Neil Young, Bonnie Prince Billy en Joni Mitchell.

Stef Kamil Carlens koos ervoor om drie covers van 'zijn helden' te spelen. "Ik zijn honderd keer per jaar mijn eigen nummers. Als ik solo ga, zing ik graag covers van anderen."

Tijdens de sessie vertolkte Stef Captain Of A Shipwreck van Neil Diamond, Another Day Full of Dread van Bonnie Prince Billy en Tin Angel van Joni Mitchell alleen op zijn gitaar.

EuroSonic

De Belgische band Zita Swoon wordt gezien als een van de grootste publiekstrekkers van EuroSonic 2009.

Nadat hij de eerste twee albums deel uitmaakte van dEUS, sloeg Stef Kamil Carlens eind jaren negentig zijn muzikale vleugels uit in zijn eigen band Zita Swoon. De sound van de band heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een fijnzinnige mix van pop, soul en funk.

In de video zijn beelden te zien van de instore. Ook gaat Stef Kamil dieper in op de muziekscene in Belgie, het focusland van EuroSonic.

ZIE OOK:

- EBBA Awards Spotlight: Cinema Bizarre

- EuroSonic Noorderslag 2009 in cijfers

- Nederlandse poppodia steeds populairder

Lees alles over Eurosonic/Noorderslag op NUbijlage

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie