AMSTERDAM - Amy Winehouse en Amy Macdonald hebben dit jaar het best gescoord in de Nederlandse hitlijsten. Met haar album 'Back to black' staat Winehouse op de eerste plaats van de Album Top 100 Jaarlijst van de GfK Dutch Charts.

Macdonald staat met haar debuutplaat 'This is the life' op de tweede plaats. Ook voert zij de Single Top 100 Jaarlijst aan met het titelnummer 'This is the life'.

Positie

De dames stonden met hun albums respectievelijk 47 en 48 weken in de Nederlandse albumlijst. Winehouse bezette met 'Back to black' veertien weken de nummer 1-positie. Macdonald hield die plek drie weken bezet.

De single 'This is the life' stond vijf weken bovenaan. Winehouse staat met de single 'Valerie', die ze opnam met Mark Ronson, op de derde plaats van de Single Top 100 Jaarlijst. Het duo stond met het nummer zes weken op de eerste plaats van de Single Top 100.

Cilmi

Winehouse wordt in de jaarlijst voorafgegaan door Gabriella Cilmi, die met haar single 'Sweet about me' de tweede plek inneemt.

Op nummer vier, vijf en zes staan Madonna, Duffy en Coldplay met respectievelijk '4 minutes', 'Mercy' en 'Viva la vida'. Marco Borsato staat op zeven, acht en negen met de singles 'Stop de tijd', 'Dochters' en 'Wit licht'.