Beyoncé - I Am… Sacha Fierce

Beyoncé Knowles is de afgelopen jaren nooit echt uit de spotlights verdwenen, maar de release van een nieuw album heeft toch wel weer even op zich laten wachten.

Na ruim tweeëntwintig maanden is de diva terug met een gloednieuwe plaat, 'I Am… Sasha Fierce' geheten.

De titel van dit werk verwijst naar het alterego dat de zangeres zich heeft aangemeten en is opgesplitst in twee cd's. De eerste disc is goed voor acht balladachtige songs en in het tweede schijfje is zo'n zelfde serie van wat meer uptempo nummers gebrand.

Ave Maria

Meest opvallende track op cd nummer één is Beyoncé's vertolking van 'Ave Maria'. De jonge schone heeft hoorbaar getracht veel gevoel in dit lied te stoppen, echter valt het resultaat hiervan nogal vlak uit.

En helaas is dit niet een op zichzelf staand feit. Beyoncé zingt veel op de top van haar kunnen, maar verzuimt het bijna overal om met haar vocalen te raken. Wellicht is dit te wijten aan het feit dat bij de opnames van dit album te veel geprobeerd is het geheel te perfectioneren. Iets dat tegenwoordig bij vooral de grotere namen in de industrie voorkomt.

Bijna saai

Imperfecties zijn juist vaak zo mooi, maar daar lijken zowel platenmaatschappijen als producers helaas in veel gevallen anders over te denken. Dit heeft in het specifieke geval van Beyoncé tot gevolg dat alles zo glad klinkt, dat het na een aantal nummers bijna saai wordt om naar te luisteren.

De eerste single en tevens openingstrack van deze plaat 'If I Were A Boy' is de meest indringende song op 'I Am… Sacha Fierce'. Het nummer is volledig ingericht op de stem van Beyoncé. De Amerikaanse heeft dan ook geen kans onbenut gelaten hier uit te halen wat erin zit en het resultaat mag er zijn.

En eerlijk is eerlijk, dat laatste kan ondanks enige punten van kritiek, zeker over 'I Am... Sacha Fierce' in zijn totaliteit gezegd worden. Beyoncé beschikt over het talent en de hele crew om haar heen heeft er voor de derde keer op rij met haar voor gezorgd dat er een degelijk solowerk is afgeleverd.

3 sterren

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie