AMSTERDAM - Het laatste concert van hun 'Mystery Repeats' tour bleek zaterdag een ware zegetocht voor Pete Philly en Perquisite. Het hoofdstedelijke Paradiso was al maanden uitverkocht en het publiek werd getrakteerd op gelikte show die stond als een huis.

Niet vreemd dat onze jongens ook zoveel succes in het buitenland hebben.

Op basis van hun twee verschenen albums 'Mindstate'(2005) en 'Mystery Repeats' (2007) tourde het duo met band al geregeld de wereld over. Dat het ze steeds maar beter maakt was afgelopen zaterdag heel goed te horen en te zien. Het zelfvertrouwen spat ervan af.

Knieval

De mannen zijn nu zo'n dikke zes jaar met elkaar muziek aan het maken en het blijft ongekend hoe succesvol ze zijn. Zowel in Nederland als de rest van de wereld. Zonder commerciële knievallen te maken is hen dat met keihard werken gelukt.

Daarnaast maken ze intelligente tracks die, zeker ook door hun energieke live presentatie, een groot en gemêleerd publiek vinden. Zaterdagavond werd weer even heel duidelijk hoe goed Phil en Perc zijn. De dik anderhalf durende set was energiek en ambitieus opgezet.

De band met Kasper Kalf op bas, Ruben Hein op toetsen, Remco Keijzer op blaasinstrumenten en DJ PCM op draaitafels was uitstekend in vorm. De hoofdrollen werden natuurlijk door Persquisite, met zijn eigenzinnige beats en fraaie cellopartijen, en Pete Philly vervuld.

Opvallend

Het is opvallend hoe Philly zich de afgelopen heeft ontwikkeld tot zo een uitstekende performer. Urban Dance Squad's Rudeboy, voorheen de beste rapper van Nederland, heeft in Philly de enige echte opvolger gekregen.

Met een repertoire van beide albums op de setlist, met klappers als 'Insomnia','Grateful' en natuurlijk ook 'Time Flies, kan het voor het publiek al snel niet meer stuk.

Met drie vet uitverkochte optredens in de grotere zalen van Nederland kunnen Pete Philly en Persquisite nu definitief tot de ere muziekdivisie van Nederland gerekend gaan worden. Met het geweldige concert van zaterdag in Paradiso als fraaie afsluiting van een zeer overtuigende 'Mystery Repeats' tour.

Bekijk meer concerten op fabchannel.com