AMSTERDAM - Er komt een film over het wilde leven van de in 1980 overleden AC/DC zanger Bon Scott.

Dat meldt de Amerikaanse site Musicradar.com. Filmmaker Eddie Martin is op dit moment bezig met research voor de nog titelloze film. Volgens Martin zijn Bon's vrienden niet blij met eerder verschenen boeken over de heengegane zanger.

“We willen veel dieper gaan met de film”, aldus Eddie Martin. Martin is op dit moment in gesprek met Scott's vrienden en Bon's ex-vrouw Irene. De filmmaker is nog op zoek naar de vriendin van Scott, die de bijnaam 'Silver' droeg. Zij woonde bij Bon Scott in Londen na de scheiding met Irene.

Tom Budge

De filmmaker wil binnen achttien maanden beginnen met de opnamen, maar het duurt zeker drie jaar tot de film uitkomt. Volgens Musicradar staat de Australische acteur Tom Budge hoog op de lijst voor de rol van AC/DC gitarist Angus Young. De acteur die Bon Scott gaat spelen moet nog gecast worden.

Bon Scott is geboren in Schotland op 9 juli 1946 en emigreerde in 1952 met zijn familie naar Australië. Hij overleed in 1980 op 33-jarige leeftijd na overmatig drankgebruik. Toen hij overleed was de AC/DC-klassieker 'Highway to Hell' een grote hit in Amerika.