Met het verschijnen van een nieuw Queen album 'Rock The Cosmos', met Paul Rodgers als zanger, is juist de vraag naar oude Queen-songs weer groot gebleken.

Dit mede naar aanleiding van de concerten die ze ook in Nederland dit jaar gaven. Met een eerste boxset van singles in cd-formaat wordt de fan optimaal bediend.

Na het overlijden van Freddie Mercury in 1991 had het eigenlijk gewoon over moeten zijn. Het album met laatste opnamen 'Made To Heaven' in 1995 was een waardige afsluiting geweest.

Pensioen

Met alle nasleep van dat album besloot bassist John Deacon in 1997 met muziekpensioen te gaan. Dat was ook een mooi punt geweest voor May en drummer Roger Taylor.

Met een verkoop van meer dan 250 miljoen albums is Queen een van de allergrootste en meest succesvolle bands ooit. De ongelooflijke berg aan nummer één singles en prijzen die ze wonnen is oneindig.

Erkenning

De band kreeg in februari 1971 de originele bezetting en verkreeg erkenning met hun derde album 'Sheer Heart Attack' in 1974.

De grote doorbraak kwam vervolgens een jaar later met de single 'Bohemian Rhapsody' en het daarop volgende album 'A Night At The Opera'.

Talenten

Het album bleek hun meesterwerk te zijn waarop de muzikale talenten van vooral Mercury en May tot grootse hoogten kwamen. Het album 'A Day At The Races' bleek in 1976 qua verkoop al net zo'n groot succes te zijn.

En met de albums 'News Of The World'(77) en 'Jazz'(78) werd de succesvolle lijn flink voortgezet. Ondertussen had de band een ongelooflijke live reputatie opgebouwd en verkochten ze stadions met gemak uit.

Al leken de twee laatst genoemde albums niet de importantie van ' A Night At The Opera' of 'A Day At The Races' te bevatten een flinke stapel hits leverden ze wel op om de band naar de eeuwigheid te helpen.

Singles

Binnen de singles boxset die als 'Queen Singles Collection 1' nu in de winkels ligt, zijn de eerste Europese singles van de band te vinden. Dus van 'Keep Yourself Alive'(1973) tot aan 'Don't Stop Me Now'(1978).

Opvallend daarbij is dat de b-kantjes van die singles al net zo legendarisch zijn geworden als de songs die de hitlijsten bestormden. Ook is de progressie in songs schrijven duidelijk te horen.

Stempel

Klinkt b-kant 'See What A Fool I've Been' uit 1974 nog als een Led Zeppelin kopie. Bij zulke uiteenlopende singles als 'You're My Best Friend' of 'Bicycle Race' is het Queen stempel overduidelijk aanwezig.

Met de originele singlehoesjes en korte radioversies van de singles, verpakt in een stevige boxset is dit een absolute must voor de fans.