AMSTERDAM - Adele heeft het gevoel dat ze nog niet klaar is om een Grammy Award te winnen. De 20-jarige zangeres, die onder meer genomineerd is voor haar debuutalbum '19', zou liever pas over een paar jaar in de prijzen vallen.

"Ik stel me voor dat het voelt alsof je een Oscar wint en ik denk niet dat ik er voor deze plaat een zou moeten krijgen", zei ze vrijdag op de Britse radiozender BBC 6 Music.

De jonge zangeres durft niet lang stil te staan bij de vier nominaties die ze heeft ontvangen voor de prestigieuze Amerikaanse muziekprijzen.

"Als ik er een zou winnen, zou ik dat heel speciaal vinden, maar ik durf er niet eens aan te denken", legde ze uit. "Sorry, ik krijg er hartkloppingen van."

Extraatje

Adele, die begin dit jaar ook in Nederland een toptienhit scoorde met het nummer 'Chasing pavements', ziet muziekprijzen bovendien als een leuk extraatje, niet als noodzaak.

"Ik heb niet het idee dat ik awards en zulk soort dingen nodig heb om blij te zijn met de muziek die ik maak", zei ze. "Ik ben al helemaal door het dolle heen met de reacties die ik van mensen krijg."