ROTTERDAM - Voor de laatste keer staat het koningsduo samen op het podium, daarna is het echt afgelopen. Frans Bauer en Marianne Weber beginnen zaterdagavond aan hun concertreeks in Ahoy, ze geven in totaal vijf optredens. Daarna gaan de succesvolle zanger en zangeres weer ieder hun eigen weg.

Het is inmiddels ruim tien jaar geleden dat Frans en Marianne hun enorme hit De Regenboog scoorden. Beide artiesten hadden het gevoel dat ze die periode niet passend hadden afgesloten, dus daarom kwamen ze toch weer bij elkaar. "De fans bleven er maar om vragen", liet Marianne al eerder weten.

Het was wel een compleet andere Frans met wie Marianne destijds op de bühne stond. "Hij was toen begin twintig en nog niet zo populair. Nu sta ik met een getrouwde man en vader van drie kinderen op de planken!"

Overrompeld

Frans Bauer vult aan: "Het succes overrompelde ons destijds. Nu trouwens nog steeds. Wie had kunnen denken dat ons album Frans en Marianne vanuit het niets op nummer één binnen zou komen? We hebben een populaire rockgroep als AC/DC verslagen!" Ook de single van het tweetal, Als ik met jou op de wolken zweef, kwam hoog in de hitlijsten.

De razend populaire zanger en zangeres treden op op 6, 7 (middag en avond), 8 en 9 december in Ahoy. De concerten zijn op één na niet uitverkocht.